Înainte ca McDonald’s să devină cel mai mare lanț de restaurante fast-food din lume și să extindă în afara Statelor Unite ale Americii, acesta era doar un mic stand aflat la colțul unei străzi din orașul american Anytown unde un hamburger se vindea pentru doar 15 cenți, informează Daily Mail.
FOTO: Daily Mail
Frații Richard și Maurice McDonald, fondatorii acestui brand, au deschis primul lor restaurant cu 75 de ani în urmă. El se numea la acea vreme „The Airdrome” și se afla în apropierea aeroportului Monrovia din statul american California.
FOTO: Daily Mail
În anul 1940, cei doi și-au relocat afacerea în San Berbabdino și au schimbat denumirea restaurantului în „McDonald’s”.
FOTO: Daily Mail
După ce au realizat că cele mai comercializate preparate ale restaurantului lor erau hamburgerii, cartofii prăjiți, dar și milkshake-urile și plăcinta cu mere, cei doi oameni de afaceri și-au micșorat meniul și s-au bazat în continuare doar pe acestea.
FOTO: Daily Mail
Succesul restaurantului lor i-a atras apoi atenția omului de afaceri Ray Kroc. În anii ’50, acesta a început dezvoltarea unei francize pentru McDonald’s, iar apoi a cumpărat compania de la Richard și Maurice McDonald.
FOTO: Daily Mail
Kroc a fost și cel care a transformat McDonald’s într-un imperiu în valoare de miliarde de dolari, care se extinde la ora actuală în 119 state și servește zilnic circa 68 de milioane de persoane.